FAQ: Ofte stilte spørsmål

Her har vi prøvd å samle alle ofte stile spørsmål (FAQ; Frequently asked questions) som vi er blitt stilt oppover de årene vi har drevet med modellformidling. 

Men det betyr ikke at du vil finne svar på alle spørsmålene du muligens har, men forhåpentligvis noen. Er det noe som er uklart eller du lurer på noe som ikke er nevnt her, så er det bare å sende oss en e-post, så svarer vi så raskt som mulig. 

Å gi en nøyaktig pris på det er vanskelig. Vi har ingen faste timerater, det er opp til hver enkelt modell. Andre elementer som påvirker prisen er også selve oppdraget. 

Vi jobber forøvrig med en mer automatisk booking løsning. Så da blir det enklere å se kostnader for å leie modell. 

Her er det ingen begrensinger, du som privat person eller bedriftsrepresentant kan bestille oppdrag hos oss. 

Det er forøvrig opp til modellen til å takke ja til oppdragene, modellene kan ha restriksjoner på størrelse på gruppene eller type oppdrag. 

Ja, definitivt. Vi kan være det perfekte stedet å starte en modellkarrière. Lag en gratis profil, så er du i gang. 

Vil du ha mer informasjon om hvordan det fungerer å bli og være modell hos oss kan du se på FAQ: For modeller

Det anbefales at det kjøpes inn noe mer tykt papir enn “vanlig kopipapir”. Vanlig tegneblokk går kjempefint, eventuelt papir som er egnet for maling. Dette kan eventuelt en forhandler bistå med.

Ønskes det å tegne med kullstift er det lurt å “forsegle” tegningen med spray. Dette kan også kjøpes hos forhandler, men er kostbart i forhold til alternativet som er vanlig hårspray. Vanlig hårspray funker veldig godt.

Ja, det kan du. De fleste av våre modeller tar slike oppdrag, så om du ønsker å tegne, male eller fotografere en aktmodell så er det bare å bruke modell-katalogen å finne en modell. 

Det kommer litt an på hva som er avtalt. I utgangspunktet er det ingen kostnader for å kansellere, men:

  • Oppdrag kan kanselleres uten kostnad så fremt modell ikke har hatt avtalte utlegg i forkant av oppdraget. Det kan være alt fra transportkostnader, ordne rekvisitter til å ha brukt profesjonelle sminkører/frisører i forkant for oppdraget. Kostnader på dette er kostnader som er avtalt og må i sin helhet betales av oppdragsgiver så fremt modell faktisk har hatt utlegg. 
  • Oppdrag som kanselleres 3 dager før oppdrags-dag får et gebyr på 25% av total oppdrags-honorar + eventuelle utlegg. 
  • Oppdrag som kanselleres 1 dag før oppdrags-dag får et gebyr på 35% av total oppdrags-honorar + eventuelle utlegg. 
  • Oppdrag som kanselleres samme dag som oppdraget skulle finne sted faktureres med 50% av totalt oppdrags-honorar + eventuelle utlegg. 

De fleste hobbybutikker har dette samt det er mange på nettet som leverer kroppsmaling til en rimelig penge. 

Det er viktig å bruke vannmaling eller aller helst maling som er spesielt laget for å male på kropp. 

Ellers kommer det litt an på hvordan malingen skal påføres. Pensler eller svamper. Hender kan også brukes om modell tillater det.